Spring til indhold

Det sidste farvel

Et sidste farvel

Det er svært at tage den endelige beslutning om at aflive sit kæledyr. 

Her kan du læse lidt om hvordan det foregår når vi afliver et dyr. Har du mindre børn er du velkommen til at komme ind i klinikken og hente den gratis bog, “Mathildes farvel til Arthur”, der kan benyttes som oplæg til at tale om den svære situation. 

 

Når beslutningen er taget, kan det være en trøst, at man kan få det gjort i dyrets vante omgivelser, i dens kurv, sofaen eller dens ynglingsstol. Ingen stressende køretur, ingen mærkelig lugte, ingen fremmede mennesker eller andre dyr i venteværelset.

Derfor tilbyder vi naturligvis også aflivning af dit kæledyr i hjemmet.

 

En aflivning foregår ved, at dyrlægen først giver en bedøvende sprøjte. Den gives enten i nakken eller i låret. Det kan godt svie en anelse lige idet, det sprøjtes ind, men det vil også være alt dit kæledyr kommer til at mærke i hele forløbet. Herefter falder dit kæledyr langsomt i søvn i løbet af 5-10 minutter. I denne tid kan du sidde og kæle med dit kæledyr. Man behøver ikke være med til aflivningen, hvis man ikke har lyst.

Efter 5-10 minutter vil dit kæledyr være i en dyb narkose og vil intet mærke eller opfatte. Herefter indgives selve aflivningsvæsken, som i løbet af ganske kort tid får hjertet til at stoppe. Efter hjertet er stoppet, kan der forekomme nogle meget dybe vejrtrækninger, eller stritten med halen og benene. Dette er kun nervereflekser og varer sjældent længe. 

Generelt foregår en aflivning meget roligt og fredfyldt. Børn kan også sagtens være med, og dyrlægen fortæller hele tiden hvad der sker, og svarer meget gerne på spørgsmål undervejs.

 

 

Man kan vælge at beholde sit kæledyr derhjemme og begrave det i haven. Her skal man være opmærksom på, at det skal begraves så dybt, at andre dyr ikke kan grave det op. Ved større dyr og begravelse i nærhed af vandboringer, skal der undersøges nærmere ved kommunen.

 

Vil man ikke begrave sit kæledyr i haven, kan man få det kremeret. Skal du have dit kæledyr kremeret lægges dit kæledyr i en kiste under transporten til krematoriet. Jeg benytter ADAs Dyrekrematorium (se evt.mere her).

Det er muligt at få dit kæledyr hjem i en urne, få lavet askesmykker m.v. For mere information herom ring 24 80 20 15. Se mere om priser på kremering her.