Spring til indhold

Tænder

Mange hunde, katte og kaniner, flere end man tror, har problemer med tænderne.

For både hunde og katte er det især tandsten, og måske parodontose, der er problemet. Katte har ydermere også tit forandringer omkring rødderne på tænderne (Resorptive læsioner).

Er der tandsten på tænderne øger det risikoen for at der kan opstå parodontose. Parodontose er en betændelsestilstand der medfører at tandkødet trækker sig tilbage og blotter tandhalse og tandrødder. I yderste konsekvens betyder det død af roden og løsning af tænderne.

Undervejs i forløbet vil der være smerte for dyret.

Derfor er det enormt vigtigt at få tjekket tænderne og evt. renset dem.

Du kan altid komme og få et gratis tandtjek ved vores veterinærsygeplejerske, og desuden vil dyrlægen altid kigge på tænderne ved det årlige sundhedseftersyn.


Vi tilbyder tandrensning, tandrøntgen og fjernelse af tænder.

For katte gælder det at tandrøntgen er en obligatorisk del af tandrensen, da katte ofte lider af resorptioner, som er en lidelse der ses under tandkødsranden og derfor kun kan ses på tandrøntgen.

For hunde gælder det at røntgen ikke er obligatorisk, men vi vil altid tilbyde tandrøntgen ved tandrens da det højner kvaliteten af vores arbejde.

 

Tandrens foregår altid i fuld narkose da en tandrens fuldstændig tilsvarer det du selv oplever ved tandlægen, og derfor er en noget larmende og, for et dyr voldsom, oplevelse. 

Der benyttes en ultralydsscaler til at fjerne tandsten, mellemrum mv. renses med håndscaler og tandtråd. Der undersøges for dybe tandkødslommer, skader på tænder og rødder, og til sidst pudses tænderne. Findes der tænder der skal fjernes sker dette med det samme hvis muligt, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at lave en ny tid til ekstraktion af tænder.

Vi har en iltgenerator og overvågningsudstyr, og tilbyder derfor en høj grad af sikkerhed under bedøvelsen.