Spring til indhold

Titertest

HVAD ER EN TITERTEST?

En titertest måler mængden af antistoffer i blodet (titeren).

På hund kan jeg måle antistoffer mod de tre vigtigste sygdomme hos hund, som er dem vi vaccinerer imod (core-vaccinerne): smitsom leverbetændelse, parvovirus og hundesyge.

Hvis en hund er positiv på testen behøver man ikke at vaccinere mod disse tre sygdomme, hvilket er en fordel da vacciner kan være forbundet med bivirkninger.

Det anbefales at få udført titertesten hvert 3. år, for at være sikker på at ens hund stadigt har antistoffer mod sygdommene.

HVORDAN LAVER MAN EN TITERTEST?

Jeg tager en smule blod fra en blodåre i forbenet på din hund. Jeg udfører testen i mit eget laboratorie og det tager lidt over 30 minutter at udføre testen.

For at være effektiv i forhold til tid og materialer mv. så vil jeg udtage blodprøver mv. omkring d. 15. hver måned. Ring eller skriv for nærmere information om næste dag for titertest.

Pris for titertest kan ses her.

OBS!!!!

Det anbefales IKKE at man helt undlader at vaccinere. Det er vigtigt at din hund har sin basis-vaccination på plads.

Når din hund er vaccineret efter dens 16. leveuge kan man overveje at undlade at vaccinere, men KUN på baggrund af en positiv titertest.

Det anbefales HELLER IKKE at undlade det årlige sundhedseftersyn ved dyrlægen selvom man har en positiv titertest.
Det er vigtigt at der minimum én gang om året bliver holdt øje med vægt, hjerte/lunger, tænder, hud/pels/ører, kløer, øjne osv. 

Desuden kan der være vacciner som skal gives hvert år (fx mod kennelhoste og leptospirose).